Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

(completed)"Γιορτές της Γης"στη Βλάστη της Κοζάνης 15-18 Ιουλίου 2010

]



Vlasti Earth Festival




Πέμπτη 15 Ιουλίου 2009




Los Mujeros (20.30 μ.μ.)
Los Mujeros
Ένα νεανικό συγκρότημα-έκπληξη από την Πτολεμαϊδα. Ξεχώρισαν στο Schoolwave το 2007, το 2008 και το 2009. Το 2008 άνοιξαν και την συναυλία του Manu Chao στο Rockwave.
Χρήστος Θηβαίος (22.00 μ.μ.)
Χρήστος Θηβαίος
Ο Χρήστος Θηβαίος μαζί με μια εξαιρετική τζαζ - ροκ μπάντα, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του και επιλογές από αγαπημένα του τραγούδια.
Τραγουδοποιός σπάνιας ευαισθησίας και ερμηνευτής ιδιαίτερης εκφραστικότητας, ο Χρήστος Θηβαίος έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια των δύο τελευταίων δεκαετιών. Από το «Ημερολόγιο», τις «Περικοπές Ενός Απόκρυφου Ευαγγελίου», το «Κόκκινο Θολό Φεγγάρι» και το «Γορίλα» μέχρι το «Πόσο Πολύ Σ' Αγάπησα», τη «Μικρή Πατρίδα» και τον «Άμλετ Της Σελήνης».
Monsieur Minimal (λίγο μετά τα μεσάνυχτα)
Monsieur Minimal
Με άπλες όμορφες μελωδίες γλυκά pop φωνητικά και με άριστες κριτικές, τόσο από το εσωτερικό όσο κι από το εξωτερικό κι έχοντας στις βαλίτσες του δύο album το "lollipop" και την «Πάστα Φλώρα» (με συμμετοχή-έκπληξη τηςΔήμητρας Γαλάνη) o Μonsieur Μinimal κάνει τους ανθρώπους που τον ακούν να χαμογελούν, να ταξιδεύουν και να ερωτεύονται μέσα από αυτή. Στη σκηνή εμφανίζεται με ένα laptop, μια κιθάρα (ηλεκτρική και ακουστική), ένα μεγαλόφωνο και μια φωνή.
Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010
Rock Four (20.30 μ.μ.)
Ένα ροκ συγκρότημα με νέα παιδιά από τη Βλάστη.
Λωξάνδρα (21.30 μ.μ.)
Το μουσικό σχήμα ΛΩΞΑΝΤΡΑ σχηματίστηκε στην Θεσσαλονίκη από τους Δημήτρη Βασιλειάδη και Λουκά Μεταξά το 1997. Έχουν ασχοληθεί με την μελέτη, έρευνα και εκτέλεση κυρίως της αστικής μουσικής παράδοσης των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης (meyhane-kafe aman), αλλά και με την Βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική, την Δημοτική μουσική της Ελλάδας, καθώς και με την κλασική Οθωμανική και την νεότερη αστική και λαϊκή μουσική της Τουρκίας.
Gevende (Tουρκία), (23.00 μ.μ.)
Gevende
Mια μπάντα από την ανερχόμενη τούρκικη μουσική σκηνή, που κάνει πλέον διεθνή καριέρα. Στη σκηνή δημιουργούν μια μουσική χωρίς όρια, αυτοσχεδιάζουν στον αρχικό ρυθμό, αναμειγνύουν μουσικές από διαφορετικούς πολιτισμούς, ξεπερνούν πατρίδες και σύνορα και δημιουργούν το νέο world fusion. Παρόλο που δύσκολα μπορούμε να κατατάξουμε τη μουσική τους ίσως οι όροι "folk rock" ή "psychedelic folk" μπορούν να τους χαρακτηρίσουν.
Σπύρος Γραμμένος (μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα)
Σπύρος Γραμμένος
Φέτος έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του. Με τις κόκκινες τιράντες να είναι το... σήμα κατατεθέν του, χαρακτηριστικής έντασης φωνή, ανατρεπτική -αντισυμβατική ματιά και αυτοσαρκαστικό χιούμορ ο Σπύρος Γραμμένος μπήκε με φόρα στα μουσικά μας πράγματα. Στη σκηνή παρλάρει και ξεσηκώνει το κοινό του, θυμίζοντας τον νεαρό Τζίμη Πανούση των πρώτων χρόνων. Και πρόσφατα κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με το χαρακτηριστικό τίτλο "Λίγο πριν τα τιράντα".
Σάββατο 17 Ιουλίου 2010



Two Man Show μια αντιπολεμική κωμωδία από την Ομάδα Θεάτρου C For Circus, (20.30 μ.μ.)
To έργο αποτελεί μια προσαρμογή πάνω στο έργο του Δημήτρη Σακατζή, "Το πορτοκάλι με την περόνη". Με βάση το σώμα και την παντομίμα "μιλάει" σε βάθος για την ανθρώπινη τραγωδία που εξελίσεται εδώ και χιλιάδες χρόνια. "Πραγματεύεται την ενηλικίωση" σε ένα σκληρό κόσμο, όπου η παιδικότητα αφαιρείται με βία, με στολή και αυτόματο. Ανεξάρτητα αν τα φέρουμε εμείς τα όπλα ή οι άλλοι, σε άλλους τόπους μακρινούς, και εμείς και οι παππούδες μας και τα παιδιά μας μεγαλώνουμε και παλιώνουμε σε καιρούς χαλεπούς, σε καιρούς πολέμου. 

kara deniz project // savvas pavlidis (thessaloniki . berlin), (21.30 μ.μ.)
kara deniz
Οι kara deniz αποτελούν το μουσικό project του συνθέτη και παραγωγού Σάββα Παυλίδη και ημιουργήθηκαν μέσα από την συνεργασία του με την Βερολινέζα τραγουδίστρια Johanna Fassbender. Ο Σάββας Παυλίδης δημιουργεί, πάνω σε ηλεκτρονικό περιβάλλον, μαυροθαλασσίτικους και μεσογειακούς ήχους και ρυθμούς, τους οποίους ντύνει με αγγλόφωνο στίχο και pop αισθητική.
Η αλληλεπίδραση παραδοσιακών στοιχείων, ηλεκτρονικών beats και ατμοσφαιρικών ήχων δημιουργεί ένα ηχοτοπίο που απλώνεται μέσα από μία προσωπική μουσική γλώσσα.
Karandila Gypsy Brass Orchestra (thessaloniki . berlin), (23.00 μ.μ.)
Karandila
Μπάντα χάλκινων πνευστών από την Βουλγαρία. Παραδοσιακό ρεπερτόριο με oriental ρυθμούς όπως αφομοιώθηκαν στα Βαλκάνια αλλά και αρμένικες και "Karakachani" μελωδίες, επιρροές από την Balkangypsy και την παραδοσιακή βουλγαρική μουσική. Και όλα αυτά παιγμένα με σύγχρονους υπαινιγμούς, ώστε όταν, συχνά, αυτοσχεδιάζουν θυμίζουν μπάντα της Νέας Ορλεάνης με ρίζες στη βαλκανική μουσική.
Cabaret Balkan, (μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα)
Cabaret Balkan
Η μπάντα με τον βαλκανικό ήχο και τα τρελά κέφια που ξεσηκώνουν το κοινό σε κάθε τους εμφάνιση!
Μια μπάντα-party με ατόφια μεσογειακή τρέλα, αναρχοαυτόνομη διάθεση και βαλκανικές πινελίες που μπορούν να εξηγήσουν με τον δικό τους τρόπο σε πιο γεωγραφικό μήκος και πλάτος το «walk this way» των Aerosmith συναντά το «Σήκω χόρεψε κουκλί μου» του Στέλιου Καζαντζίδη!
Κυριακή 18 Ιουλίου 2010



Τα 13 Ρολόγια, μουσικοθεατρική παράσταση από την ομάδα Ούγκα Κλάρα(20.30 μ.μ.)
Νέες σκηνικές συνθέσεις και παραλλαγές γνωστών τραγουδιών από το Ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο ζωντανεύουν το μαγικό παραμύθι του Τζέημς Θέρμπερ και ξετυλίγουν μια απίθανη περιπέτεια στον κόσμο των κάστρων, των δράκων και των ξωτικών δημιουργώντας επί σκηνής τα δεκάδες πρόσωπα ενός παραμυθένιου άθλου. Η φωνή της Έλσας Μουρατίδου, η θεατρική δράση του Δημήτρη Σακατζή, το μπάσο του Λεωνίδα Κυρίδη, τα πνευστά του Χρήστου Μπάρμπα, η κιθάρα του Παναγιώτη Μανουηλίδη και τα κρουστά του Νίκου Ψοφογιώργου παντρεύουν με μοναδικό τρόπο το μουσικό αυτοσχεδιασμό και το σκηνικό θέαμα σε μια παράσταση γεμάτη χιούμορ και ανατροπές για θεατές από 8 έως 88 ετών! 

Ερασιτέχνες Εραστές, (21.00 μ.μ.)
Το όχημα για τις μουσικές αναζητήσεις του Γιώργου Τσακαλίδη, ιδρυτή της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Ano Kato Records. Σε πρώτη δημόσια παρουσίαση 8 τραγούδια σε στίχους του ποιητή Νίκου Καββαδία (που δημοσίευσε σε νεανική ηλικία, στο περιοδικό της Μεγάλης Ελληνικής Εγκυκλοπαίδειας το 1928, με το ψευδώνυμο Πέτρος Βαλχάλας) αλλά και καινούργια τραγούδια του Γιώργου Τσακαλίδη. Μαζί του η Δέσποινα Σκουντή (βιολί) και ο Νίκος Ψοφογιώργος (κρουστά).
Χειμερινοί Κολυμβητές, (23.00 μ.μ.)
Χειμερινοί Κολυμβητές
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές αποτελούν μία μοναδική περίπτωση μουσικού σχήματος. Πολύ γνωστοί τόσο για τις άκρως επιτυχημένες live εμφανίσεις τους και τους φανατικούς οπαδούς τους, όσο και για την ιδιαιτερότητα της φωνής και της προσωπικότητας του Αργύρη Μπακιρτζή. Κάθε συναυλία τους διακρίνεται για τη μουσική τους πρόταση που συνδυάζει παραδοσιακά και έντεχνα στοιχεία, εφαρμοσμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς, αλλά και για την ευδιάθετη, ζεστή και ουσιαστική ατμόσφαιρα που δημιουργούν με το κοινό τους.
Votka Rag, (24.00 μ.μ.)
Votka Rag
Οι Vodka Rag είναι μια μουσική κολεκτίβα από τη Μυτιλήνη που συνδυάζει την μουσική Ska με τις μελωδίες των Βαλκανίων και τα θλιβερά βαλς πλανόδιων μουσικών χρωματισμένα με παραμορφωμένες κιθάρες και επιρροές από τους Τiger Lillies και το Nick Cave. Ο στίχος συχνά μελαγχολικός και συμβολικός έχει αναφορές στoυς κοινωνικούς αγώνες των ημερών μας, στην δυνατότητα των κοινωνιών για ελευθερία και αυτοοργάνωση και στα περιβαντολλογικά προβλήματα του πλανήτη ως απόρροια της δίψας για κέρδος και του καπιταλιστικού μοντέλου οργάνωσης.
και ακόμη...
Βασίλης Βασιλάτος & "E.M.Percus-ensemble
σε καθημερινά happenings, επιδείξεις και σεμινάρια κρουστών...


Σεμινάρια
Σεμινάριο κρουστών "Κρουστά στο δάσος" από τον Βασίλη Βασιλάτο & τo "Percussion Part"(καθημερινά στις 11.30 το πρωί, στο κάμπινγκ).
Παρουσίαση της νέας τεχνολογίας των ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ (ΕΜ)
Μια τεχνολογία, με εφαρμογές στην καθαριότητα, στην κομποστοποίηση, στη διαχείρισηαποβλήτων, στα φυτά του κήπου και του μπαλκονιού, σε όλες τις καλλιέργειες αντί για αγροχημικά, αντικαθιστώντας διάφορα τοξικά προϊόντα και προσφέροντας μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας. Από την Ελληνική Εταιρία προώθησης της τεχνολογίας των Ενεργών Μικροοργανισμών ΟΙΚΟ-ΕΜ, τηνΠαρασκευή 16 Ιουλίου, 12 το μεσημέρι, στο κάμπινγκΠερισσότερα 

eXpReSSion pRiMitIvE

Δύο 3ωρα σεμινάρια με την ΜάρΩ ΓαλάνΗ (PhD), χορογράφο - χοροθεραπεύτρια, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Πάτρας.
Τα μέλη της ομάδας κρατούν το ρυθμό του τυμπάνου με τα πόδια, ο ρυθμός αυτός απλώνεται σε όλο το σώμα σιγά - σιγά και  η φωνή αυτοσχεδιάζει πάνω στην ίδια ρυθμική βάση. Οι κινήσεις είναι επαναλαμβανόμενες, συμπληρωματικές και συμμετρικές ως προς τον κάθετο και τον οριζόντιο άξονα, ο ρυθμός είναι έντονος, άλλοτε διακόπτεται με ξαφνικές παύσεις και άλλοτε χρησιμοποιεί επιταχύνσεις και το ωθεί σε γρήγορες απολαυστικές κινήσεις.
part 1. Παρασκευή 16 Ιουλίου, 6 το απόγευμα, στο κάμπινγκ, σε «προστατευμένο από αδιάφορα βλέμματα» χώρο, ώστε να νοιώσουν ασφαλείς οι μετέχοντες, να ξεπεράσουν τυχόν αναστολές.
part 2. Σάββατο 17 Ιουλίου, 6 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία του χωριού (με τους ίδιους συμμετέχοντες), κάτι σαν παρέμβαση ή happening σε πιο «φανερό» τόπο.
Εκθέσεις

10 χρόνια "Γιορτές της Γης"

Μια φωτογραφική αναδρομή στη μικρή μας ιστορία, στο Παλιό Σχολιό.
Έκθεση για την ιστορία, τη φύση και τον πολιτισμό της Βλάστης στο Παρθεναγωγείο
Έκθεση αφίσας για την Κλιματική Αλλαγή στο κάμπινγκ

Διαδραστική Έκθεση «Το δίκτυο μας» της Φουλιάννας Ηλιοπούλου στο κάμπινγκ

Ελάτε να παίξουμε, να στήσουμε σε έναν τοίχο ένα πραγματικό δίκτυο, με πραγματικά υλικά, και με μας να κατασκευάζουμε τα αληθινά προφίλ μας μαζί, με γέλια, χαρτοκοπτικές και χειροτεχνίες, όπως τότε που ήμασταν μικροί και φτιάχναμε χριστουγεννιάτικες καρτούλες για το σχολείο. Ελάτε να δείξουμε ο ένας στον άλλον πως συνδεόμαστε με μάλλινες κλωστές στα προφίλ μας, φτιάχνοντας έναν τεράστιο χρωματιστό ιστό που θα μεγαλώνει μέρα τη μέρα. Να γράψουμε ο ένας στον άλλον ραβασάκια, με τον γραφικό μας χαρακτήρα κι όχι το πληκτρολόγιο, και να χαρίσουμε πραγματικά αντικείμενα κολώντας τα ο ένας στο προφιλ του άλλου, κι όχι χρησιμοποιόντας ψηφιακές εφαρμογές. Δεν είναι κάτι παράξενο. Είναι απλά το ιντερνετ, χωρίς το ιντερνετ! Γιατί εδώ παιδιά είναι Βαλκάνια, μην ξεχνιόμαστε!!!
Παραστάσεις
Θέατρο Σκιών
Δυο παραδοσιακές καλοκαιρινές παραστάσεις Καραγκιόζη, εμπλουτισμένες με στοιχεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, από τον καραγκιοζοπαίχτη Σπύρο Ξυπνητό.
Την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα στο Παρθεναγωγείο.
D'n'A = Λαβ φορ έβερVideo Art 'n' Theatre performance (ουάου)
Μια μουσικοθεατρική παράσταση με οπτικοακουστικό υλικό και πολύχρωμες διαθέσεις. Η θεατρική μονάδα ΣουΔιΞα μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι μέσα στις ηπείρους της επιστήμης και της τηλεόρασης, με όχημα τον γνωστό περιπαιχτικό της λόγο και φόντο το φυλετικό ρατσισμό.
Την Κυριακή 18 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα στο Παρθεναγωγείο.
Παιδότοπος
Καθημερινά από τις 11 το πρωί στο κάμπινγκ και από τις 6 το απόγευμα στον χώρο του φεστιβάλμε βιωματικές δραστηριότητες, εικαστικά εργαστήρια, περιβαλλοντικά παιχνίδια με φυσικά υλικά και με την συνεργασία της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και της περιβαλλοντικής Οργανωσης Καλλιστώ.
Εργαστήρι κατασκευής φιγούρας ηρώων του Θεάτρου Σκιών
Από τον καραγκιοζοπαίχτη Σπύρο Ξυπνητό.
Την Παρασκευή 16 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα στον Παιδότοπο.
"Η Μεγάλη Βόλτα στο Δάσος - Ο Τάκης ο πειραματάκης και η Κική η σκεπτική σε περιπέτειες!"
Ένα οικολογικό παραμύθι γεμάτο πειράματα. Συνδυάζοντας την επιστήμη με την αφήγηση, ο Κίμωνας ο επιστήμονας απευθύνεται σε μικρούς και σε μεγάλους, σε αγόρια και σε κορίτσια, σε οικολόγους και σε οικοτρελούς...
Το Σάββατο 17 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα στο Παρθεναγωγείο
Πηγή www.oikotopia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου