Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

(completed)1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτμου 9-25 Ιουλίου




 2010






1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΜΟΥ

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΜΟΥ,
19-25 IΟΥΛΙΟΥ 2010 «ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ Τ’ΑΣΤΕΡΙΑ»
IST ΙNTERNATIONAL FILM FESTIVAL OF PATMOS [IFFP], 19-25 JULY 2010 “CINEMA UNDER THE STARS”
Φέτος το καλοκαίρι, για πρώτη φορά, η Πάτμος φιλοξενεί ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό γεγονός. Το 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτμου (1st Ιnternational Film Festival of Patmos [IFFP]), που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 19-25 Ιουλίου, φιλοδοξεί να αποτελέσει μια διεθνή πλατφόρμα συνάντησης για τους ανθρώπους του κινηματογράφου και το σινεφίλ κοινό.
Αντλώντας από ένα ευρύ φάσμα κινηματογραφικής δημιουργίας, το φεστιβάλ, που φέτος δεν είναι διαγωνιστικό, θα παρουσιάσει ταινίες που έχουν διακριθεί πρόσφατα στην Ελληνική και διεθνή σκηνή, αντιπροσωπευτικές των σύγχρονων κινηματογραφικών τάσεων. Το πρόγραμμα για το 2010 περιλαμβάνει 10 ταινίες μεγάλου μήκους, 8 ντοκυμαντέρ και 20 ταινίες μικρού μήκους. Ενδεικτικά, θα προβληθούν: Welcome, A Sea Change, Σταυροδρόμια Ζωής, Το Μυστικό Στα Μάτια Της, Τα Παιδία Δεν Παίζει, The End of Poverty?, Ακαδημία Πλάτωνος. Οι προβολές θα μοιραστούν ανάμεσα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο στη Νέα Μαρίνα στο λιμάνι της Πάτμου (Σκάλα) και στο χώρο του Παλαιού Σχολείου στη Χώρα. Παράλληλες εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ένα αφιέρωμα ομιλιών και προβολών στον ποιητή Robert Lax, ο οποίος έζησε και πέθανε στην Πάτμο - “μία από τις σπουδαίες ποιητικές φωνές του αιώνα μας” κατά τον Jack Kerouac - ένα τριήμερο εργαστήρι παραγωγής και μοντάζ cross-media από την ομάδα Watergun TV, καθώς και τελετές έναρξης και λήξης.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η δημιουργία ενός νέου θεσμού που θα προσελκύει κινηματογραφιστές διεθνούς εμβέλειας και θα ενθαρρύνει τη δημιουργική συνεύρεσή τους με νέους και καταξιωμένους Έλληνες δημιουργούς. Πρόκειται για μία υπαίθρια κινηματογραφική γιορτή - ένα “σινεμά κάτω από τ’αστέρια” - μια γιορτή που προωθεί το έργο ταλαντούχων κινηματογραφιστών σε μία μοναδική τοποθεσία.
Η ιδιαιτερότητα του τόπου αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη σύλληψη και διοργάνωση του Φεστιβάλ. Ιστορικά και πολιτιστικά φορτισμένη, η Πάτμος δεν είναι μόνο ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός, αλλά και παραδοσιακά τόπος συνάντησης ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών - και του κινηματογράφου ειδικότερα - τόπος που μπορεί να «αιχμαλωτίσει» το βλέμμα του κινηματογραφιστή και να εξάψει τη φαντασία του σινεφίλ κοινού. Αυτός είναι και
ο λόγος για τον οποίο ένας μεγάλος αριθμός σημαντικών και καταξιωμένων κινηματογραφιστών, παραγωγών και σκηνοθετών υποστηρίζουν τη διοργάνωση και θα παραβρεθούν στο φεστιβάλ.


Το Psarokokalo ταξιδεύει στην Πάτμο


Το Psarokokalo σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών της Πάτμου ταξιδεύει 19 - 25 Ιουλίου στο νησί της Πάτμου.

Προβολή 20 επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους στο πλαίσιο του 1ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτμου.



 πηγή www.psarokokalo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου