Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010

2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 30/9-4/10

2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 


Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ θεάτρου Δρόμου HELIX θα πραγματοποιηθεί φέτος από την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, με κεντρικό σύνθημα «Η Ψυχή στο Δρόμο». Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου της Αθήνας, του Πολιτισμικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων, του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. Η πρόταση για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ θεάτρου Δρόμου έχει κατατεθεί εκ νέου και με βάση το νέο σύστημα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και αναμένεται σύντομα η απόφαση για τη συμμετοχή του Υπουργείου. Οι χώροι διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα είναι: το Καλλιμάρμαρο, το Ζάππειο, η Ερμού, η Καπνικαρέα, το Μοναστηράκι, το Θησείο και η Αποστόλου Παύλου, εκτός από την πλατεία Κλαθμώνος, η οποία ήταν πέρυσι.
Αγαπητοί φίλοι, 
Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου θα πραγματοποιηθεί τελικά στην Αθήνα, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2010, υπό την αιγίδα του Δήμου της Αθήνας και του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων.
Οι συνθήκες και η οικονομική συγκυρία κάνουν πολύ δύσκολο το έργο μας. Αλλά θεωρούμε, ότι η πραγματοποίηση του 2ου Φεστιβάλ του 2010 είναι ζωτικής σημασίας για τον θεσμό. Από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε το 2ο Φεστιβάλ να σταθεί επάξια δίπλα στην επιτυχία του Φεστιβάλ του 2009. Προσδοκούμε στην ενθουσιώδη και αθρόα συμμετοχή των συγκροτημάτων, διότι στην πραγματικότητα η επιτυχία του Φεστιβάλ είναι στα χέρια της δικιάς σας ζωντανής και ζωτικής παρουσίας. Απάντηση στην κατήφεια των καιρών, θα είναι η δική μας δυναμική και εξωστρεφής παρέμβαση και επέμβαση, εκεί που χτυπάει η καρδιά της πόλης.
Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου είναι αφιερωμένο σε όλους τους κατοίκους αυτής της πόλης, στο περιβάλλον της πόλης, στην υγεία και στην αρμονία των πολιτών της. Για την ανάδειξη αυτού του σκοπού, αλλά και του κοινωνικού ρόλου της Τέχνης στους δημόσιους χώρους, έχουμε ζητήσει τη συνεργασία φορέων της Οικολογίας και Πρωτοβουλίας Πολιτών.
Ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ θα διατηρηθεί ως προς το διαγωνιστικό μέρος, αλλά και ως προς την διατήρηση των δύο μερών του Φεστιβάλ, δηλαδή το Κεντρικό (Main) και το Ελεύθερο (Open). Για φέτος, τα βραβεία θα είναι μόνο τιμητικά.
Καλούμε τα συγκροτήματα να καταθέσουν μέχρι τις 31 Ιουλίου 2010 τις προτάσεις τους και να συμπληρώσουν τις φόρμες που θα τους αποσταλούν.
Οι ελληνικές ομάδες θα πρέπει να στείλουν σύντομο βιογραφικό της ομάδας και περιγραφή του θεάματος που προτείνουν, μάξιμουμ 350 λέξεις, στα ελληνικά και στα αγγλικά, τα ονόματα των συντελεστών και του υπευθύνου για την επικοινωνία. Τα ίδια στοιχεία, οι ξένες ομάδες θα πρέπει να τα στείλουν στα αγγλικά στο e-mail: info@istfest.gr και secretary@istfest.gr.
Όλα τα στοιχεία – φόρμα επικοινωνίας (συνημμένη) μαζί με 6 φωτογραφίες σε ηλεκτρονική μορφή ανάλυσης: 300 dpi - μέγεθος A4, θα πρέπει να αποσταλούν το αργότερο μέχρι τις 17 Αυγούστου στη διεύθυνση:

Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου
Τ.Θ. 77225, Τ.Κ. 17510, Παλαιό Φάληρο, Αθήνα

Περιμένουμε τις προτάσεις σας και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική ενημέρωση.


Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου


Νίκος Χατζηπαπάς
Καλλιτεχνικός Διευθυντής


Πληροφορίες μπορούν να λαμβάνονται στα τηλέφωνα: +302109855699, +306972119090, +306984137237
2ο Διεθνές Φεστιβάλ θεάτρου Δρόμου
Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ θεάτρου Δρόμου, με κεντρικό σύνθημα «Η Ψυχή στο Δρόμο» είναι γεγονός!
Το Θέατρο Δρόμου HELIX κρατά την υπόσχεσή του, ότι ο θεσμός θα συνεχιστεί και θα εδραιωθεί, κόντρα στους καιρούς και τις όποιες οικονομικές δυσκολίες και θα σταθεί επάξια δίπλα στην επιτυχία του 1ου Φεστιβάλ, το 2009, όπου 50 ομάδες από την Ελλάδα και 10 από το εξωτερικό (Πολωνία, Γαλλία, Ουρουγουάη, Βραζιλία, Ολλανδία, Βουλγαρία και Ιταλία), με πάνω από 240 παραστάσεις και 400 καλλιτέχνες, έδωσαν δημιουργικό παρόν στο Καλλιμάρμαρο, στο Ζάππειο, στην Ερμού, την Καπνικαρέα, το Μοναστηράκι, την Κλαυθμώνος, το Θησείο και την Αποστόλου Παύλου, μετατρέποντας για ένα 5ήμερο το κέντρο της Αθήνας σε μια πανέμορφη και με ουσιαστικό περιεχόμενο γιορτή.

Οι ομάδες παρουσίασαν θεάματα απ’ όλες τις μορφές τέχνης. Ζογκλέρακροβάτεςκλόουνκουκλοπαίκτες,μουσικές μπάντες, μέχρι μεγάλα θεάματα δρόμου, χοροθεατρικές παραστάσεις και όπερα, ζωντάνεψαν με έναν διαφορετικό τρόπο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και πάνω από 100.000 κόσμου παρακολούθησαν τις παραστάσεις.
Το φετινό Φεστιβάλ του 2010, θα σταθεί δυναμικά δίπλα στο περσινό, φιλοδοξώντας να καταστήσει τον θεσμό ως ένα αυτονόητο ετήσιο γεγονός, που θα αγκαλιαστεί από όλους τους πολίτες.
Ήδη παρουσιάζεται ένα τεράστιο ενδιαφέρον, τόσο από ελληνικές, όσο και από ομάδες του εξωτερικού (Βραζιλία, Κούβα, Ουρουγουάη, Ιράν, Ρωσία, Πολωνία, Γερμανία, Βέλγιο κ.ά) και το πρόγραμμα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου, καταβάλλοντας η οργανωτική ομάδα του Φεστιβάλ  κάθε προσπάθεια για να ενταχθούν όσο γίνεται περισσότερες ομάδες, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας.
Οι χώροι διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα είναι οι ίδιοι, του ιστορικού κέντρου, εκτός από την Πλατεία Κλαυθμώνος και το κεντρικό σύνθημα του φετινού  φεστιβάλ, προέρχεται από την Πάροδο των «Βακχών» του Ευριπίδη:    «Η Ψυχή στο Δρόμο»

Προς το παρόν, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου της Αθήνας, του Πολιτισμικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων, του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.
Η πρόταση για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ θεάτρου Δρόμου έχει κατατεθεί εκ νέου και με βάση το νέο σύστημα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και αναμένεται σύντομα η απόφαση για τη συμμετοχή του Υπουργείου.

Aπό την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου