Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

(completed)Hydra International Arts Festival 2010 1-7/9

Hydra International Arts Festival 2010



Hydra_Arts_Fest_logoΤην πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη από 1-7διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ύδρα το Hydra International Arts Festival, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Δήμου Ύδρας. Ένα φεστιβάλ που φιλοξενεί καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αγγλία, την Ιταλία και εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μουσικές συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις και απολαύσεις υψηλής μαγειρικής τέχνης.
Οι ποιοτικές καλλιτεχνικές παραστάσεις του φεστιβάλ προσδοκούν να δώσουν μια ανάσα ψυχαγωγίας στους επισκέπτες του αγαπημένου νησιού του Αργοσαρωνικού, φιλοδοξώντας να αποδείξουν ότι η τέχνη βοηθάει τη ζωή μας ακόμη και σε δύσκολους καιρούς.
Την πρώτη αυτή διοργάνωση του φεστιβάλ αγκάλιασαν ο Δήμος Ύδρας, η Ιερά Μητρόπολη της Ύδρας, η οποία παραχώρησε για πρώτη φορά τον προαύλιο χώρο για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, αλλά και πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες, όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Λία Βίσση, ο Στράτος Τζώρτζογλου, ο Βαγγέλης Πετσάλης και άλλοι, οι οποίοι ανακαλύπτοντας ξανά την Ύδρα συμμετέχουν με παραστάσεις ειδικά προσαρμοσμένες στην γοητεία του νησιού.

Αρχική  + Φθινόπωρο  Hydra International Arts Festival
Hydra International Arts Festival
It's Travel Time Φθινόπωρο
Hydra International Arts FestivalΕίναι μικρή, είναι γραφική, είναι πανέμορφη και μόλις μια ανάσα από την Αττική. Το νησί της Ύδρας θα πλημμυρίσει από τέχνες, πολιτιστικά δρώμενα και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις γαστρονομίας, στα πλαίσια του Hydra International Arts Festival, που θα λάβει χώρα από το διάστημα 1-7 Σεπτεμβρίου 2010.




Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη από 1-7 διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ύδρα το Hydra International Arts Festival, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Δήμου Ύδρας. Ένα φεστιβάλ που φιλοξενεί καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αγγλία, την Ιταλία και εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μουσικές συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις και απολαύσεις υψηλής μαγειρικής τέχνης. Οι ποιοτικές καλλιτεχνικές παραστάσεις του φεστιβάλ προσδοκούν να δώσουν μια ανάσα ψυχαγωγίας στους επισκέπτες του αγαπημένου νησιού του Αργοσαρωνικού, φιλοδοξώντας να αποδείξουν ότι η τέχνη βοηθάει τη ζωή μας ακόμη και σε δύσκολους καιρούς.
Την πρώτη αυτή διοργάνωση του φεστιβάλ αγκάλιασαν ο Δήμος Ύδρας, η Ιερά Μητρόπολη της Ύδρας, η οποία παραχώρησε για πρώτη φορά τον προαύλιο χώρο για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, αλλά και πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες, όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Λία Βίσση, ο Στράτος Τζώρτζογλου, οΒαγγέλης Πετσάλης και άλλοι, οι οποίοι ανακαλύπτοντας ξανά την Ύδρα συμμετέχουν με παραστάσεις ειδικά προσαρμοσμένες στην γοητεία του νησιού.
O Δήμαρχος Υδραίων Κωνσταντίνος Γ. Αναστόπουλος δήλωσε στην συνέντευξη τύπου: «Η Ύδρα, το Νησί της Ιστορίας, του Πολιτισμού και των Τεχνών, υποδέχεται το «Hydra Internanional Arts Festival», από την 1η έως και την 7η Σεπτεμβρίου 2010. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς, να θέτουμε υπό την αιγίδα του Δήμου μας, ένα τέτοιο κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, που συμβαίνει στον Ιερό Βράχο της Ελευθερίας για πρώτη φορά.Το πλούσιο σε θεματολογία πρόγραμμα του Φεστιβάλ, πλαισιώνεται από καταξιωμένες προσωπικότητες, που θα καταφθάσουν στην Ύδρα για να μας χαρίσουν κορυφαίες στιγμές μουσικών περιπλανήσεων, όμορφες εκθέσεις και πλούσιες γαστρονομικές δημιουργίες. Αδιαμφισβήτητα, η Ύδρα θα βρίσκεται στο επίκεντρο των γεγονότων για άλλη μια φορά, κι αυτό είναι αφορμή ιδιαίτερης χαράς για εμάς που κατοικούμε σε αυτό το Νησί.»
«Η Ύδρα είναι ένας τόπος μείζονος ιστορικής σημασίας και κάλλους. Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά που μπορούμε να συνεισφέρουμε στο νησί και στους επισκέπτες του κάποιες ποιοτικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Αυτή η πρώτη διοργάνωση της F.A.M.E. Εvents φιλοδοξεί να εντάξει και να παρουσιάσει εκπροσώπους από όσον το δυνατόν περισσότερους τομείς τέχνης, που για τη φετινή διοργάνωση είναι η μουσική, τα εικαστικά και η υψηλή μαγειρική, ενώ σαν στόχο έχει να γίνει θεσμός και την επόμενη χρονιά να εμπνεύσει περισσότερους καλλιτέχνες και να δώσει το έναυσμα για συμμετοχή δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό» δηλώνει η Όρο Ρωμάνο, της διοργανώτριας εταιρίας F.A.M.E. Events Ltd.
Hydra International Arts Festival 1-7 Σεπτεμβρίου 2010Hydra International Arts Festival 1-7 Σεπτεμβρίου 2010Hydra International Arts Festival 1-7 Σεπτεμβρίου 2010
Πρόγραμμα εκδηλώσεων
♦ 1/9/2010
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ώρα 19:00→ Εγκαίνια εκθέσεων Ζωγραφικής- Γλυπτικής & 19:00-20:00→ Παναγιώτης Θεοδοσίου - Solo Piano
ΙΕΡΑ MHTΡΟΠΟΛΙΣ ΥΔΡΑΣ (ΠΡΟΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ), ώρα 20:30-21:30→ Εκκλησιαστικοί Ύμνοι από τη Χορωδία της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής 
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΤΑ ΓΕΦΥΡΙΑ», ώρα 21:30→ Gourmet Δείπνο – Μοναστηριακή Κουζίνα (Σεφ: Δήμητρα Παναγιωτοπούλου)
♦ 2/9/2010
KANONIA TOY MIAOYΛΗ, ώρα 21:00→ SISKIN GROUP
♦ 3/9/201
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΑΣ, ώρα 21:00→ Συναυλία Ελευθερίας Αρβανιτάκη
♦ 4/9/2010
ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΛΥΧΟΥ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΕΝΑΛΙΟΝ», ώρα 21:00→ Gourmet Δείπνο με αυθεντικές Γεύσεις Της Γης και της Θάλασσας (Σεφ: Δήμητρα Παναγιωτοπούλου) και Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα→ Νίκος Γιώργας - Galen Ayers (SISKIN GROUP)
♦ 5/9/2010 
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ώρα 21:00→ Μουσικές περιπλανήσεις με τη Λια Βίσση, το Στράτο Τζώρτζογλου και το Χρήστο Σεβαστό
♦ 6/9/2010
EΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΤΑ ΓΕΦΥΡΙΑ», ώρα 21:00→  Σεμινάριο Μαγειρικής με τη Σεφ Δήμητρα Παναγιωτοπούλου. Ακολουθεί δείπνο με τις γευστικές δημιουργίες
♦ 7/9/2010
EΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΤΑ ΓΕΦΥΡΙΑ», ώρα 21:00→ CLOSING NIGHT/ Kαλλιτεχνικό Πρόγραμμα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου