Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

(completed)Εικαστικό Φεστιβάλ"Περνάς Απέναντι 2010" ΣΥΡΟΣ 10-29/7, ΚΩΣ 7-21/8 , ΛΕΣΒΟΣ/ΖΑΚΥΝΘΟΣ




 To Εικαστικό Φεστιβάλ (http://pernasapenanti.blogspot.com/) του Αsh Ιn Art συνεχίζει το ταξίδι του στην πανέμορφη Κω και συγκεκριμένα στον εκθεσιακό χώρο "Πολύκεντρο Θαλασσινού". Ξεκίνησε από την Ερμούπολη Σύρου (10-29/7) στον επιβλητικό χώρο του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης (http://www.facebook.com/group.php?gid=89956631439) ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε Λέσβο/Ζάκυνθο

Το Eικαστικό Φεστιβάλ περιλαμβάνει μεγάλη έκθεση έργω...ν εικαστικών καλλιτεχνών, συνεργατών και φίλων του Ash In Art που τους ενδιαφέρει μέρος του έργου τους να ταξιδεύει σε τόπους όπου οι άνθρωποι αγαπάνε τις καλές τέχνες κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα, κάθε καλοκαίρι (Ιούλιος - Σεπτέμβριος)

Συμμετέχουν με έργα τους 45 εικαστικοί δημιουργοί, ζωγράφοι, γλύπτες, φωτογράφοι κ.α., οι εξής:

Αγγελική Ειρήνη Μήτση
Αδαμαντία Καρατζά
Άκης Τοπάλης
Αμαλία Παπαδοπούλου
Ανδρέας Μπέμπος
Αριστοτέλης Βικεντίου
Γεωργία Δαλιάνα
Γεωργία Κίκου
Γεωργία Κουτρουμπίλα
Γιώργος Σταυρόπουλος
Γρηγόριος (Σιναίτης μοναχός)
Δαμιανός
Δημήτρης Δάλας
Δημήτρης Τζάνης
Διονυσία Μιχάλη
Δούκας Στέργος
Ειρήνη Σπυριδάκη
Ελένη Κανατά
Ελένη Καπετανάκη
Ελένη Μπαζιώτου
Ελένη Ψαλτάκη
Έλλη Μωραίτη Χούσου
Ευαγγελία Γεράλη
Ευρυδίκη Πέτρου
Έφη Καλογεροπούλου
Ζωή Νικητάκη
Ήβη Γαβριηλίδη
Ηλίας Φλωράκης
Θωμαίς Ρηγάκη
Κίμων Αξαόπουλος
Κώστας Κρηδεράς
Λήδα Αλεξίου
Μαρία Γιαννακοπούλου
Μαρίβα Ζαχάρωφ
Νίκη Δαλιάνα
Ντράγκισα Κόσιτς
Οδυσσέας Γιακουμάκης
Όλγα Κορμαλή
Πόλυς Αθανασιάδης
Σταύρος Καμπάδαης
Στέλλα Πετρόβα
Τάσος Μενεμενόγλου
Φανή Αχειμάστου
Χρήστος Πάσχος
Χρυσάνθη Παπαμίχου




To Εικαστικό Φεστιβάλ είναι ένα διαρκές ταξίδι εντός και εκτός Αττικής. Συναντά καλλιτέχνες στον τόπο που πηγαίνει και ανοίγει τον διάλογο με όλο τον κόσμο για τα επίκαιρα και σημαντικά ζητήματα της Τέχνης των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, συνδιάζοντας ανοιχτές συζητήσεις και παράλληλες εκδηλώσεις. 

Το Φεστιβάλ πραγματεύεται τις σύγχρονες τάσεις της ζωντανής αισθητικής, προτείνει μία "άλλη" Τέχνη, που πηγάζει από την αξία και την ανάδραση που προκαλεί η αληθινή, σύγχρονη πράξη της δημιουργίας. Αληθινή και Σύγχρονη Δημιουργία που ΠΕΡΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ από τις κυρίαρχες εμπορικές τάσεις της Τέχνης. Η προσπάθεια επικεντρώνεται στην επαναφορά της Τέχνης στους δημιουργούς της και στην άμεση επαφή τους με το κοινό, ώστε το κριτήριο να μην είναι εμπορικό αλλά Τέχνη από και προς πολλούς. Ο καλλιτέχνης πρέπει και να εκφράζεται ελεύθερα χωρίς το άγχος των πωλήσεων και την αποδοχή των γκαλερί άρα να μπορεί να προτείνει το έργο του χωρίς μεσάζοντες απ' ευθείας στο κοινό. Αναζητάμε νέα πεδία έκφρασης, χώρους και αφορμές συνάντησης, δημιουργίας και συλλογικότητας. Σε μία ελεύθερη κοινωνία η Τέχνη που εκπληρώνει τον κοινωνικό της ρόλο δια μέσω της δράσης θα λειτουργεί σε πλήρη αρμονία με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας γιατί θα μπορεί να αισθάνεται, να προτείνει και να εμπνέει, αφού τόσο σήμερα όσο και αύριο κυρίως οι Τέχνες καθορίζουν τον πολιτισμό του μέλλοντός μας. Σκοπός μας είναι η ανάπτυξη, η καλλιέργεια και η διάδοση των εικαστικών τεχνών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εγχώρια παραγωγή ειδικά όταν αυτή δημιουργείται από νέους, αποφοίτους εικαστικών σχολών, από μη επαγγελματίες, από γυναίκες, μετανάστες κ.α. δημιουργούς, που δεν βολεύονται με την υπάρχουσα διανομή και αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους προβολής και επικοινωνίας αλλά και ένα κοινό που θα μπορεί να προσεγγίζει άμεσα, έργο και δημιουργούς". 

5 χρόνια, πάνω από 150 εικαστικές εκθέσεις, πέραν των 350 δημιουργών, 1000 απόφοιτοι του σχολείου δημιουργικής απασχόλησης, 100.000 επισκέπτες δίνουν το στίγμα του εναλλακτικού φορέα Ash In Art.

Οι εικαστικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν σε κάποιο από τους επόμενους σταθμούς του φεστιβάλ πρέπει να αποστέλλουν βιογραφικό και 2 φωτό έργων στο e-mail: ashinart@yahoo.com. Ακολούθως θα λαμβάνουν αίτηση συμμετοχής με αναλυτικές λεπτομέρειες.

Δείτε έργα και βιογραφικά καλλιτεχνώνhttp://pernasapenanti.blogspot.com/

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ.
Μην παραλείψετε να ενημερώσετε και όσους από τους φίλους σας πιστεύετε ότι ενδιαφέρονται.

ΣΠΙΤΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΕΧΝΗΣ - ASH IN ART
(Αστική μη κερδοσκοπική, Αρ. Εγκρισης Πρωτ/κείου Αθηνών 3181/2004)
HΡΑΚΛΕΟΥΣ 10 & ΛΑΧΟΥΡΗ 1, N. ΚΟΣΜΟΣ
ΤΗΛ.: 210 9216890 begin_of_the_skype_highlighting210 9216890end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting210 9216890end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting210 9216890end_of_the_skype_highlighting, ΚΙΝ.: 6948688829 FAX: 210 7776511
http://ashinartfriends.blogspot.com/, Ε-mail: ashinart@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου