Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

«ΜΙΚΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 3» 1-31/10 στη Θεσσαλονίκη

«ΜΙΚΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 3»

Μία συνάντηση εναλλακτικών θεατρικών σχημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό

  • 01-31/10/2010  
  • ΩΡΑ: 21:00  
  • ΧΩΡΟΣ: ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ 4 - 3ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ  
  • ΕΙΔΟΣ: ΘΕΑΤΡΟ  
  • ΚΑΝΟΝΙΚΟ: 15€  
  • ΜΑΘΗΤΙΚΟ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 10€  
«Μικρό Φεστιβάλ 3» - μια συνάντηση εναλλακτικών θεατρικών σχημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό που διοργανώνεται από την «Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα»
Το «Μικρό Φεστιβάλ» υλοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2008 κι φέτος για πρώτη φορά εντάσσεται στα Δημήτρια. Εδώ και δύο χρόνια αποτελεί μια οργανωμένη συνάντηση εναλλακτικών θιάσων στη Θεσσαλονίκη που δίνει τη δυνατότητα στο κοινό της πόλης να παρακολουθήσει τις νέες θεατρικές τάσεις και αναζητήσεις από την ελληνική και την ευρωπαϊκή θεατρική σκηνή.
Μετά από τη θερμή ανταπόκριση που γνώρισε τα δύο προηγούμενα χρόνια, φέτος το «Μικρό Φεστιβάλ 3» παρουσιάζει στο κοινό της πόλης νέα πειραματικά θεατρικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό στα πλαίσια των 45ων Δημητρίων.  Το «Μικρό Φεστιβάλ 3» θα διαρκέσει από τις 1-31 Οκτωβρίου και στη διάρκεια του, εκτός από θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, θα φιλοξενήσει παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν θεατρικές δράσεις, σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια, βιβλιοπαρουσιάσεις και εκθέσεις.
Όλες οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στον ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ “3ος ΟΡΟΦΟΣ”, Καθολικών 4, τηλ. 2310 535747, www.ougaklara.gr
Το πρόγραμμα
1-2 Οκτωβρίου
Basement Live
από τους basement
Μουσική παράσταση που ισορροπεί ανάμεσα σε ένα ηλεκτρονικό τοπίο από ψηφιακά κρουστά, samples, effects και σε μελωδικές γραμμές από αναλογικά όργανα δημιουργώντας ένα έντονα "κινηματογραφικό" αποτέλεσμα.
Τα μέλη του συγκροτήματος: Δημήτρης Δαλέζης (τρομπέτα, κρουστά), Δημήτρης Τάτσης (ηλεκτρική κιθάρα, effects) και Χρύσανθος Χριστοδούλου (electronics, φωνή)
4-5 Οκτωβρίου
«Θέλει σκάψιμο»
από την Ομάδα Τοκ-Talk
Ένας Άντρας και μία Γυναίκα χρόνια κλεισμένοι στο «νησί τους». Μια παράσταση για να διεκδικούμε αυτό που πιστεύουμε. Να μην φοβόμαστε να είμαστε. Κι έτσι, ίσως καταφέρουμε να απολαμβάνουμε περισσότερο την κάθε μας στιγμή.
Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Σίμος Πατιερίδης
Παίζουν: Βασίλης Λιάκος, Στέφη Πουλοπούλου
6-7 Οκτωβρίου
«Τα 13 ρολόγια» του Τζέημς Θέρμπερ
από την Ομάδα Καλλιτεχνών ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ
Μουσικοθεατρική παράσταση που ζωντανεύει το ομώνυμο μαγικό παραμύθι του βραβευμένου Αμερικανού συγγραφέα. Νέες μουσικές συνθέσεις και παραλλαγές γνωστών τραγουδιών ξετυλίγουν μέσα από τη σκηνική δράση την απίθανη περιπέτεια ενός παραμυθένιου άθλου γεμάτου χιούμορ και ανατροπές.
Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Δημήτρης Σακατζής
Μουσικοί: Λεωνίδας Κυρίδης (μπάσο), Χρήστος Μπάρμπας (πνευστά) Παναγιώτης Μανουηλίδης (κιθάρα), Νίκος Ψοφογιώργος (κρουστά) και Έλσα Μουρατίδου, (φωνή)
9-10 Οκτωβρίου
«Το τσίρκο» του Νίκου Ζακόπουλου
από την εταιρεία Θεάτρου “Κούλα η Πλανιδού”
Ένα τσίρκο εν πλω με προορισμό τη “γη της επαγγελίας”. Κάθε επιβάτης ταγμένος στο προσωπικό του νούμερο. Υπάρχει πραγματικά η Αfta-City ή πρόκειται για την πιο επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια όλων των εποχών; Ένα μέλλον ιδωμένο μέσα από ένα φίλτρο παρελθόντος γιατί η ιστορία και η διαφήμιση επαναλαμβάνονται…
Σκηνοθεσία: Καπή ΦωτεινήΚουβούσης ΘανάσηςΣτυλιανίδη Αναστασία
Φωνή: Τάκης Ζαχαράτος
Παίζουν: Κ. Εξαρχόπουλος, Κ. Ζώη, Χρ. Ιωακείμ, Φ. Καπή, Θ. Κουβούσης, Στ. Λώλος, Γ.Μαρινάκου, Κ. Παρτσουνίδου, Α. Στυλιανίδη.
12-13 Οκτωβρίου
«Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι» του Βernard-Marie Koltés
από την ομάδα ΤΥΦΛΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ
Γραμμένο το 1987 το θρυλικό αυτό κείμενο αποτελεί ένα από τα διασημότερα και πιο αγαπημένα στην Ελλάδα έργα του Γάλλου συγγραφέα. Μια μονομαχία λόγου και επιχειρημάτων για το δίκαιο του Πωλητή και του Πελάτη, ένα παζάρι για το ποιος θα υποχωρήσει πρώτος και ένα κωμικό παιχνίδι για την έννοια της Αγοράς, που φτάνει μέχρι τα πρόθυρα πολέμου.
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης, Σκηνοθεσία: Ανέστης Αζάς
Με τους Άρη Τσαμπαλίκα και Στάθη Κόκκορη
15-16 Οκτωβρίου
«Όπως σας αρέσει» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
από την ΟΜΑΔΑ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ
Μετά την παράσταση Στη Σωφρονιστική Αποικία του Φ. Κάφκα, η ομάδα Σημείο Μηδέν ερευνά αυτή τη φορά στο έργο Όπως σας Αρέσει τις πολλαπλές δυνατότητες έκφρασης της ερωτικής επιθυμίας και παρόρμησης, και διερωτάται για την φθαρτότητα της ανθρώπινης ύπαρξης.
Μετάφραση και σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος
Παίζουν: Ε. Γεωργούλη, Ρ. Προδρόμου, Α. Ρήγα, Μ. Φιορέντζης
19-20 Οκτωβρίου
«Medea's Scream- Η Κραυγή της Μήδειας»
Από το Inner World TheatreΣλοβενία
Η παράσταση που κατέκτησε τα διεθνή φεστιβάλ Αρχαίου και Σύγχρονου Θεάτρου στη Σλοβενία, το Μαυροβούνιο και την Κροατία για πρώτη φορά στην Ελλάδα ξαναπλάθει το μυθολογικό υλικό της Μήδειας, διηγείται την ιστορία από την προοπτική του τέλους της και αποκαλύπτει την απόκρυφη και σχεδόν ξεχασμένη τελετουργική διάσταση της ίδιας της φύσης του θεάτρου.
Σκηνοθεσία: Sašo Jurcer
Παίζει: Mojtina Jurcer
23-24 Οκτωβρίου
«Aller – Retour»
από την Ομάδα «aller-retour»
Το σπίτι και το ταξίδιΤο εδώ και το αλλού. Ο εγκλωβισμός και η απόδραση. Μία devised παράσταση σωματικού θεάτρου με ποίηση και χιούμορ γύρω από το αιώνια βασανιστικό ερώτημα:να μείνω ή να φύγω;
Σύλληψη / Δραματουργία / Σκηνοθεσία: Νάντια Καβουλάκου
Παίζουν: Θ. Πρίτσας, Ε. Σαμαρά, Federico Nieto-El’ Gazi, Κ. Δευτεραίου
28-29-30- 31 Οκτωβρίου
«Ιστορίες πείνας» των Ignacio del Moral και Margarita Sánchez
από την Ομάδα Καλλιτεχνών ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ
Μια ποπ παράσταση για γυναίκες που αγαπούν το φαγητό, άντρες που αγαπούν τις ζουμερές γυναίκες και όλους όσους… μισούν τη ζυγαριά!
Ιστορίες Πείνας… Γιατί την ημέρα που γεννήθηκε η Barbie, πεθάναν οι γυναίκες!
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ, Σκηνοθεσία: Ευανθία Σωφρονίδου, Πένυ Φυλακτάκη
Παίζουν: Ν. Ράντη, Ε. Πετροπούλου, Ν. Αστρεινίδη, Δ. Σακατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου