Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

(completed)ΜΕΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ, 2-8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010, ΙΝΤΕΑΛ

Oι ταινίες «Η τιμή της αγάπης» (1984) και «Κρυστάλλινες νύχτες» (1992) της Τώνιας Μαρκετάκη, «Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας» (1978) και «Αυτή η νύχτα μένει» (2000) του Νίκου Παναγιωτόπουλου , «Κυνόδοντας» (2009) του Γιώργου Λάνθιμου, «Ρeppermint» (1999) του Κώστα Καπάκα , «Ο δραπέτης» (1992) του Λευτέρη Ξανθόπουλου και «Βlack οut» (1998) του Μενέλαου Καραμαγγιώλη ξαναβρίσκουν τον δρόμο για τη μεγάλη οθόνη μέσα στον Σεπτέμβριο.

Από την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου ως και την Τετάρτη 8 του μήνα, αποκλειστικώς στην αίθουσα Ιντεάλ, θα πραγματοποιηθεί αυτό το αναδρομικό αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο της τελευταίας τριακονταετίας με τίτλο «Μέρες ελληνικού σινεμά», το οποίο εστιάζει σε οκτώ ταινίες που ταξίδεψαν στον κόσμο, απέσπασαν διακρίσεις και αγαπήθηκαν από το κοινό.

Δύο μάλιστα από τις ταινίες του προγράμματος, ο «Κυνόδοντας» και ο «Δραπέτης», συμμετείχαν στο κορυφαίο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, ενώ άλλες έκαναν διεθνή καριέρα σε εξίσου σημαντικά φεστιβάλ: οι «Τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας» στο Λοκάρνο, το «Βlack out» στη Μόσχα και η «Τιμή της αγάπης» στην Μπαστιά της Κορσικής.

Δεν είναι τυχαίο ότι πίσω από τη διοργάνωση βρίσκεται η σχετικώς νεοσύστατη κινηματογραφική εταιρεία Feelgood Εntertainment. Το «καυτό χαρτί» της είναι το «νέο αίμα» του ελληνικού κινηματογράφου, το οποίο από πέρυσι στηρίζει με σθένος. Ο «Κυνόδοντας» του Λάνθιμου και ο «Διαχειριστής» του Περικλή Χούρσογλου διανεμήθηκαν από τη Feelgood, ενώ εφέτος στον κατάλογό της θα βρούμε ταινίες όπως τα «Οπωροφόρα της Αθήνας» του Παναγιωτόπουλου, ο «Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη και το ήδη πολυσυζητημένο «Αttenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, το οποίο θα διαγωνιστεί στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βενετίας (1-11/9).





ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
η Ιντεάλ (Πανεπιστημίου) η Από 2 ως 8 Σεπτεμβρίου


Πρόγραμμα Προβολών @ ΙΝΤΕΑΛ


ΠΕΜΠΤΗ 02/09
ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΦΟΡΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ – ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ –ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/09
PEPPERMINT – ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΜΕΝΕΙ – ΒLACK OUT
ΣΑΒΒΑΤΟ 04/09
ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΦΟΡΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ – ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ – Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 05/09
O ΔΡΑΠΕΤΗΣ – PEPPERMINT – ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΜΕΝΕΙ
ΔΕΥΤΕΡΑ 06/09
ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ – ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ – Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
ΤΡΙΤΗ 07/09
PEPPERMINT – ΒLACK OUT – Ο ΔΡΑΠΕΤΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 08/09
ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΦΟΡΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ – ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΜΕΝΕΙ – ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=349436&dt=20/08/2010#ixzz0yldicqyj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου