Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

(completed)7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας 30/9-3/10

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας

 


Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας είναι μια περιπλάνηση σε έναν κόσμο γεμάτο εικόνες, χρώματα, μουσικές, ζωντάνια, χαμόγελα, δημιουργικότητα. Κινηματογραφιστές από όλη τη γη στρέφουν τον φακό τους στη Νάουσα και μας καλούν να ταξιδέψουμε με οδηγό την εικόνα σε ένα ονειρικό ταξίδι στον κόσμο του σινεμά. Από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2010 ο πολιτισμός γιορτάζει στη Νάουσα. Λάβετε θέσεις και απολαύστε το σινεμά στα καλύτερα του!

Θέμα: Το αύριο του σινεμά παίζει στις οθόνες της Νάουσας. Ελάτε να το δείτε!

                Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας σας προσκαλεί σε ένα ονειρικό ταξίδι στη χώρα του κινηματογράφου. Περισσότερες από 200 μεγάλες ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο θα προβληθούν στις οθόνες της Νάουσας. Η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Νάουσας στο διάστημα από 30 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2010.
                Σπουδαίες δημιουργίες, πολλές καινοτομίες, πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων χαρακτηρίζουν την έβδομη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας. Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας.

          
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάουσας είναι μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μικρού μήκους ταινία και στον ψηφιακό κινηματογράφο.
                Σήμερα το Φεστιβάλ αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πολιτιστικές εκδηλώσεις, προωθεί τον ελληνικό κινηματογράφο στο εξωτερικό, μετατρέπει τη χώρα μας σε σημείο αναφοράς για τον ψηφιακό κινηματογράφο, αποτελεί κόμβο ευρύτερων διευρωπαϊκών δικτύων ανταλλαγών και συνεργασίας με χώρες του εξωτερικού, έχει καταστεί πόλος σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας, βελτιώνει το επίπεδο ζωής των πολιτών, ενισχύει την ανάπτυξη στην περιφέρεια υποστηρίζοντας τους νέους και προκαλεί αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας συνεχίζει να εξελίσσεται φιλοξενώντας μικρού μήκους ταινίες και υλοποιώντας σπουδαίες ιδέες.
Στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης θα προβληθούν 221 ταινίες από 55 χώρες. Στις αίθουσες προβολών του φεστιβάλ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ταινίες μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και πειραματικές.
                Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ανανεωμένο τμήμα νεανικών και σπουδαστικών ταινιών. Το τμήμα που εστιάζει το ενδιαφέρον του στο αύριο του κινηματογράφου διευρύνει τους ορίζοντες του και υποδέχεται δημιουργίες από τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αυτή η σημαντική εξέλιξη αποτυπώνεται και στην καινούρια ονομασία DV SEE (Digital View South East Europe).
                Το πρωτοποριακό τμήμα ταινιών κινητών τηλεφώνων θα είναι για μια ακόμη χρονιά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καταδεικνύοντας τις δυνατότητες που μας προσφέρει η τεχνολογία για να αναδείξουμε τον δημιουργό που κρύβεται μέσα μας.
Επιπρόσθετα, πλήθος εκδηλώσεων και καινοτομιών πρόκειται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ παρουσιάζεται παρακάτω.
Σε συνεργασία με το Instituto Cervantes πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα σε παλαιότερες και σύγχρονες ισπανικές δημιουργίες κινούμενων σχεδίων.
Ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα σε ταινίες video-art όπου οι γραμμές και οι τελείες έχουν τον πρώτο λόγο θα διοργανωθεί σε συνεργασία με το ισπανικό φεστιβάλ Punto y Raya.
Εικαστικές εκθέσεις θα φιλοξενηθούν στους χώρους της εκδήλωσης και ειδικότερα στην αίθουσα 3 και στο φουαγιέ της αίθουσας 1.
Δυο ανοιχτές συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν, όπου άνθρωποι του σινεμά θα απαντήσουν στα ερωτήματα του κοινού.
Η εκδήλωση «Παιδί και Κινηματογράφος» θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία» και οι μικροί φίλοι του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και να έρθουν εγγύτερα στην κινηματογραφική εμπειρία.
Στον χώρο του καφέ-μπαρ του Φεστιβάλ κάθε βράδυ μετά το τέλος των προβολών θα υπάρχει συναυλία από μουσικά συγκροτήματα. Οι μουσικές των συγκροτημάτων Αφανείς Ήρωες, Funk Off και Dr. Funk πρόκειται να ταξιδέψουν το κοινό σε ένα ονειρικό μελωδικό ταξίδι.
Το βράδυ του Σαββάτου οι φίλοι του Φεστιβάλ θα χορέψουν στους ρυθμούς του DJ Set με τους ΝΕΒΜΑ στο μεγάλο party που θα διοργανωθεί στο Club Sfina.

Στις καινοτομίες της φετινής εκδήλωσης περιλαμβάνεται η πραγματοποίηση του φωτογραφικού διαγωνισμού με τίτλο “my festival”. Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα μπορούν να αποτυπώνουν με το φωτογραφικό τους φακό τις δικές τους στιγμές στο Φεστιβάλ. Το υλικό αυτό θα αποστέλλεται στο Φεστιβάλ και θα εκτίθεται σε ειδικό χώρο. Ταυτόχρονα το φωτογραφικό υλικό θα αξιολογηθεί και οι καλύτεροι φωτογράφοι θα κερδίσουν σχετικά δώρα. 
Επίσης, στον εξωτερικό χώρο της Αίθουσας 3 καλλιτέχνες graffiti θα ζωντανεύουν εικόνες του σινεμά σε μια πρωτοποριακή εκδήλωση. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά τη δημιουργία αγαπημένων σκηνών και ηρώων του κινηματογράφου.
Τέλος, στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης το Φεστιβάλ διοργανώνει μια δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Σε συνεργασία με την εταιρεία Clockwork Energy θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά συστήματα τα οποία καλύψουν μέρος των ενεργειακών αναγκών της εκδήλωσης.
Σημειώνουμε πως η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις εκδηλώσεις.

Συνοπτικά παραθέτουμε το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ:
Έκθέσεις Εικαστικών Τεχνών (φουαγιέ αίθουσας 1 και αίθουσα 3)
§ Καθημερινά από τις 11.00

                Έκθεση Φωτογραφικών Στιγμιοτύπων “My Festival” (Χώρος Καφέ – Μπαρ, Αίθουσα 3)
§ Καθημερινά από τις 11.00
               
                Live graffiti event (εξωτερικός χώρος αίθουσας 3)
§ Καθημερινά από τις 11.00

                Σεμινάρια – Master classes (Αίθουσα 3)
§ Παρασκευή 19.30
§ Κυριακή 19.30

                Προβολές ισπανικών κινουμένων σχεδίων ταινιών σε συνεργασία με το Instituto Cervantes (Αίθουσα 2)
§ Παρασκευή στις 20.15
               
                Προβολές video-art σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Punto y Raya (Αίθουσα 3)
§ Κυριακή στις 16.00
               
                Εκδήλωση «Παιδί και Κινηματογράφος» (Αίθουσα 1)
§ Παρασκευή στις 11.00

                Μουσικές Εκδηλώσεις (Καφέ-μπαρ)
§ Πέμπτη 22.45 – Aφανείς Ήρωες
§ Παρασκευή 23.00Funk off
§ Σάββατο 23.00 – Party στο Club Sfina με DJ Set από τους ΝΕΒΜΑ
§ Κυριακή 22.50 – Dr. Funk


Σας πληροφορούμε πως οι προβολές της Αίθουσας 1 (μυθοπλασία) ξεκινούν στις 16.15, της Αίθουσας 3 (πειραματικές) στις 17.00 και εκείνες της Αίθουσας 2 (κινούμενα σχέδια και νεανικές και σπουδαστικές ταινίες) στις 15.15.  Οι ταινίες κινητών τηλεφώνων θα προβάλλονται μέσω τηλεοράσεων τοποθετημένων στους χώρους της εκδήλωσης.

Πληκτρολογήστε www.niff.gr και μείνετε ενήμεροι για το πρόγραμμα και κάθε εξέλιξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου